Kantoor Vitens

Kantoor Vitens

HET NIEUWE KANTOOR VAN VITENS ADEMT DE SFEER VAN EEN PRODUCTIELOCATIE

werkplek-als-ontmoetingsplek

Aanleiding voor de verhuizing van Vitens was de wens voor een flexibeler kantoor, met grote open vloeren waar het callcenter optimaal kan functioneren en wisselen in samenstelling. Daarnaast heeft het kantoor een satelliet- en ontmoetingsfunctie en is elke medewerker welkom hier te werken en af te spreken met collega’s. Dàt aspect werd versterkt toen gedurende het traject het fenomeen ‘thuiswerken’ meer de norm werd en vaste werkplekken verleden tijd lijken te zijn.

De twee werelden van call-center en werkplek-als-ontmoetingsplek komen bij elkaar in het nieuwe kantoor in Arnhem. Een lichte arbo-werkplek met goede akoestiek vormt de basis van de generieke open werkvloeren. Het ontmoetingsgebied rondom het hart van het gebouw is júist divers, sfeervol en ademt de nostalgie van Vitens uit. Inspiratie zijn de productielocaties van Vitens geweest - daar waar daadwerkelijk drinkwater wordt gemaakt!

Verschillende oude materialen en details uit de productielocaties zijn hergebruikt in het nieuwe kantoor: koperen watermeters, oude buizen, unieke tegeltjes uit ‘Het Engels Werk’. De nieuwe trap kan er ook zo één zijn uit een oude productielocatie; industrieel en met betonnen opstand. Deze trap verbindt de 8e en 9e verdieping rechtstreeks met elkaar, zodat ontmoeting maximaal mogelijk wordt en het vergadercentrum makkelijk bereikbaar is.

Het eindresultaat? Een uitnodigende werkomgeving met robuuste, pure materialen en bijzondere details waar medewerkers elkaar treffen en inspireren.

Vanuit onze visie illustreert dit project prachtig de vormgeving en uitvoering van het ‘nieuwe werken’. Minder kantoorruimte en minder vierkante meters werkvloer per werknemer. Het interieur blijft altijd een belangrijk onderdeel van de identiteit van bedrijven, onafhankelijk van het thuiswerken en de nieuwe innovatieve werkplekken. De hedendaagse kantooromgevingen worden zo ontmoetingsruimtes en leefruimtes waar ook met plezier gewerkt wordt.

“Wij zijn ontzettend trots op het resultaat – oude materialen en nieuwe technieken zijn met elkaar verbonden en onze eigenheid en DNA is gebleven, dat zie je en voel je overal!” – aldus opdrachtgever Vitens.

architectWitstaart | innovators van ruimte
fotografieStijn Poelstra
The Art of Creation